Як швидко вивчити правила дорожнього руху

Незалежно від того, ким ви є по відношенню до дороги, автомобіліст-початківець, професіонал або пішохід, знати правила дорожнього руху просто необхідно. Цілком не секрет, що навіть профі у водінні, часто, всі деталі та особливості ПДР не знають, також треба знати всі Заборонні знаки дорожнього руху.

Вам необхідно запастися терпінням та часом, щоб ґрунтовно та повноцінно вивчити Правила дорожнього руху. Також не обійтися без брошури правил дорожнього руху, яку можна купити в будь-якій книгарні, або доступу в інтернет.

Знову ж таки, незалежно від того, хто ви на дорозі, пішохід чи водій, майже кожен день ви пересуваєтеся вулицями, і знання правил дорожнього руху вам життєво необхідні. Чи дозволено вам переходити дорогу, що означає, коли чоловік у кашкеті розмахує руками, стоячи посередині перехрестя, де ви можете поставити машину на паркування і чи загрожує вам штраф. Ці питання та інші регламентовані правил дорожнього руху. Зрозуміло, якщо ви не знаєте ПДР, ви не зможете на законних підставах отримати посвідчення водія.

Існує кілька перевірених способів, як швидко вивчити ПДР. Для того щоб прискорити процес запам’ятовування правил, вам необхідно знати, що для вас сприймається краще: друкована або образна інформація.

Якщо друкована інформація у вас засвоюється простіше, придбайте брошуру з ПДР. Важливо звернути увагу, щоб ваша збірка була останньою редакцією, адже правила змінюють щороку, а як ми знаємо, суть криється у дрібницях. Як тільки приступите до вивчення, намагайтеся максимально уважно читати кожен розділ, особливо важливі параграфи рекомендується конспектувати. Зверніть увагу на розділ “Дорожні знаки”.

Якщо ваш вибір упав на образне мислення, рекомендується використовувати спеціальні програми вивчення Правил дорожнього руху, такі програми є на всіх видах пристроїв, від телефонів до комп’ютерів. Зайдіть на офіційний сайт державтоінспекції, виберіть посилання “ПДР онлайн” та приступайте до вивчення ПДР на прикладах.

Для того, щоб скласти іспит у ДІБДР, була розроблена відповідна програма, яка складається з квитків. На таких квитках описуються різні дорожні ситуації та є кілька варіантів відповіді. Якщо ж ви помилилися, на сайті буде зафіксовано вашу помилку та видано рішення, а також пункт із Правил дорожнього руху, який відноситься до неї.

Відомо, що варіант з квитками дуже ефективний, адже він дозволяє окрім засвоєння ПДР, підготуватися і до складання іспитів з теорії, за таким же принципом складаються іспити в ДАІ.

Регулярне тестування своїх знань в онлайн режимі дозволить швидко та якісно засвоїти Правила дорожнього руху.